середа, 07 листопада 2018 16:18

Балуха перевели в загальний барак колонії

Балуха перевели в загальний барак колонії
Володимир Балух переселився у загальний барак колонії №2 у Керчі, окупований Крим / фто: Радіо. Свобода

Ув'язненого у Керченській колонії №2 українського активіста Володимира Балуха перевели з карантину до бараку.

"Балуха з карантину перевели до загального бараку. Зараз інформації про загрозу його життю немає. Стан здоров'я прийнятний. Голодування поки не відновлював", – повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз у коментарі Крим.Реалії.

Раніше адвокат Дмитро Дінзе не зміг відвідати Балуха - він перебував на карантині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський суд продовжив арешт політв'язневі Грибу

До колонії політв'язня етапували наприкінці вересня.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016-го. Стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір'ї будинку.

Балух оголосив безстрокове голодування 19 березня 2018-го.

У вересні підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом'якшив вирок засудженому до 5 років колонії Володимиру Балуху, засудивши його до 4 років і 11 місяців колонії та штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4 тис. грн). Активіста засудили до такого тюремного строку за сукупністю 2 кримінальних справ.

Зараз ви читаєте новину «Балуха перевели в загальний барак колонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі