понеділок, 10 вересня 2018 11:31

Балух голодує 176-й день у кримській в'язниці: нове рішення у його справі

Балух голодує 176-й день у кримській в'язниці: нове рішення у його справі
Кримський "суд" прийняв нове рішення у справі Балуха. Фото: Zik

В окупованому Криму підконтрольний Кремлю суд 10 вересня не задовольнив апеляційну скаргу адвоката Ольги Дінзе на відмову суду в умовно-достроковому звільненні українського активіста Володимира Балуха.

Політв'язень Кремля голодує 176-й день у в'язниці окупантів, брав участь у засіданні за допомогою відеозв'язку із СІЗО, повідомляє "Крим.Реалії".

"13 липня підконтрольний Росії Залізничний районний суд Сімферополя відхилив розгляд клопотання адвоката Ольги Дінзе про умовно-дострокове звільнення українського активіста Володимира Балуха за першим вироком, за яким Балуха засудили до 3 років і 4 місяців позбавлення волі", - повідомляється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія заперечує голодування Балуха

Зазначається, що на початку судового засідання прокурор Денис Мишкін подав клопотання про припинення розгляду клопотання щодо УДЗ за першим вироком, оскільки вже було винесено новий вирок, - 5 років позбавлення волі, який не передбачає умовно-дострокового звільнення. Суддя Дмитро Михайлов задовольнив клопотання прокурора.

Стан здоров'я політв'язня Кремля Володимира Балуха різко погіршився. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України Людмила Денісова. Він голодуванням, яке оголосив 19 березня, протестує проти вироку окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Балух голодує 176-й день у кримській в'язниці: нове рішення у його справі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі