вівторок, 16 березня 2021 13:11

"Як юрист я просто регочу" - Резніков про намір РФ судитися з Україною

"Як юрист я просто регочу" - Резніков про намір РФ судитися з Україною
Олексій Резніков назвав погрози РФ судитися за воду в Криму смішними. Фото: УНІАН

Україна постачатиме воду до Криму тільки після деокупації півострова. А погрози Росії міжнародними позовами за призупинення водопостачання Криму після перекриття Північно-Кримського каналу викликають сміх.

Про це сказав віцепрем'єр-міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, пише "Укрінформ".

Таку заяву Резніков зробив, відповідаючи на запитання журналістів, чи боїться Україна позову з боку РФ щодо призупинення водопостачання Криму.

"Я, як юрист, який все життя практикує право, просто регочу, це смішно. Я хочу зауважити тим товаришам, які озвучують ідею, що вони судитимуться з Україною - Wellcome! Тільки я хочу нагадати, що згідно з Женевською конвенцією, написаною багато десятиліть тому, окупант несе відповідальність за мирне цивільне населення на території, яку він окупував. З усіх питань, зокрема водозабезпечення, вони відповідають перед мирним населенням за нормами міжнародного права", - підкреслив Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо дамо воду в Крим, може попрощатись з ним назавжди - історик

Від також додав, що Україна неодноразово чітко озвучувала позицію щодо цього питання.

"Офіційна позиція України наступна: вода в Крим і в Севастополь з материкової частини вільної України поставлятиметься обов'язково після повної деокупації півострова", - заявив віцепрем'єр.

Україна добудує дамбу на Північно-Кримському каналі, щоб повністю виключити подачу води на окупований півострів. Влада України запустить подачу води в Крим після повної його деокупації, заявив представник України в АР Крим Антон Кориневич.

Зараз ви читаєте новину «"Як юрист я просто регочу" - Резніков про намір РФ судитися з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі