середа, 28 лютого 2018 09:51

Ядерна зброя у Криму допоможе Путіну тиснути на світ - експерт

Ядерна зброя у Криму допоможе Путіну тиснути на світ - експерт
Нещодавно стало відомо, що у Криму розмістили ядерну зброю. Фото: Главком

Путін розмістив у Криму ядерну зброю, щоб тиснути на Україну, Європу та США. Ці боєголовки - як рушниця, що у фільмі може висіти на стіні, а згодом таки вистрілити.

Таких висновків дійшов Ігор Романенко, колишній заступник голови Генштабу ЗСУ. Роздуми опублікував у блозі видання "Апостроф".

"Розмістити боєголовки не є самоціллю. Це вплив і тиск в першу чергу на Україну, але й на Європу і в цілому світ – на тих же американців, китайців. І тому, якщо завозиться, то… Я ще раз хочу нагадати, що Путін офіційно заявив, що вони були готові застосувати тактичну ядерну зброю", - зазначив Романенко.

Крім того, генерал-лейтенант зауважив, що відмова України від ядерної зброї виявилася небезпечною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Світ стоятиме на межі ядерного конфлікту" - експерт про нову гонку озброєння

"Ця зброя тактично має невеликий радіус, але це ядерна зброя, яка була в України – і стратегічна, і тактична, і оперативна. Ще будучи комбригом, я віддавав цю зброю, а військово-політичне керівництво нашої держави говорило про те, що це на благо. Тоді це була третя у світі ядерна потужність, але ми здаємо – і це буде на благо. А яке благо – ми зараз бачимо", - додав Романенко.

Вашингтон опублікував розгорнуту статистику про кількість боєголовок, наявних у Росії та США станом на 5 лютого. Відповідно до неї, США мають в своєму розпорядженні 652 оперативно розгорнуті носії ядерних озброєнь - міжконтинентальні балістичні ракети, важкі бомбардувальники, балістичні ракети на підводних човнах - і 1350 боєзарядів на них. Росія має 527 носіїв і 1444 боєголовки.

Зараз ви читаєте новину «Ядерна зброя у Криму допоможе Путіну тиснути на світ - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі