вівторок, 10 липня 2018 07:45

Я живу життям Олега і мене це дістало, - сестра Сєнцова відреагувала на критику

У соцмережі двоюрідна сестра українського політвязня Олега Сєнцова Наталя Каплан емоційно відреагувала на закиди щодо дій та наданої про брата інформації.

"Пост - відповідна реакція на негатив, конспірологію і звинувачення. Мені можна вірити або не вірити. Кожен вирішує сам", - написала у Facedook Каплан.

За словами сестри, український режисер живий і продовжує голодування.

"Він бореться, хоча йому це дуже важко, він вимотаний. Цікаво, де він бере стільки сил, відповіді у мене немає", - розповіла Наталя Каплан

Нових фото і відео з братом у жінки немає. Востаннє вони бачилися у в`язниці 5 липня.

Каплан підкреслила, що юридично для звільнення Олега робиться усе можливе.

"Ні Олег, ні я не вважаємо, що адвокати х*йнею страждають і піаряться на справі. Справа лежить в ЄСПЛ з 2014 року, їй дано пріоритет. Чому все так затягується - питання до ЄСПЛ. УДО і амністія - не наш варіант, Олег засуджений за статтею тероризм, а це виключає умовно-дострокове звільнення або амністію. Залишається тільки помилування, і ми до цього готові. Все залежить виключно від політичного вирішення питання, а помилування - тільки спосіб все узаконити", - написала Каплан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родині Сенцова передали майже півмільйона гривень

Крім того, сестра Сенцова пояснила свою позицію по інших гострих питаннях.

"Фінансові питання і мій піар на Олезі. Я дуже чекаю, коли Олег вийде. Так, у мене шкурний інтерес. Мені вкрай не вистачає особистого простору у моєму житті. Зараз я живу життям Олега і, чесно, я за*балась. Чесно, бути сестрою Олега Сенцова - це пекло. Начебто, сама по собі я нічого не значу. Фінансово я втратила багато, у мене була нормальна зарплата в Москві, я могла собі багато чого дозволити, зараз ні. Зараз я живу в центрі Києва в двійці. Мені просто пощастило, що я знімаю її за копійки. Час від часу влажу в борги", - відповіла Каплан.

Вона розповіла, про що говорила з Сенцовим.

"Ми говорили на побаченні 2 години і я не переказувала для ЗМІ всю нашу розмову, тому що не вважала це потрібним і важливим. Для багатьох він герой і щось на зразок ідола. Це сумно, насправді. Він просто людина. Ми майже півгодини говорили тільки про собак. Це важливо для нас, але не для сторонніх. Залиште це нам, будь ласка", - написала жінка.

Каплан підкреслила, що Олег відстоює не тільки себе..

"Ось уявіть, людина реально б'ється за справедливість і хоче, щоб звільнили всіх політв'язнів. Можете в це не вірити, залежить лише від вас. Але саме тому він просить не приїжджати до нього, а спрямувати сили на інших", - підсумувала сестра.

Користувачі гаряче підтримали її в коментарях під публікацією.

Автор: Фейсбук
  Коментарі користувачів
Коментарі користувачів
Автор: Фейсбук
  Коментарі користувачів
Коментарі користувачів

Українського режисера Олега Сенцова затримали в окупованому Криму 11 травня 2014 року. Його звинуватили в підготовці теракту під час незаконної анексії півострова РФ, а також - у зберіганні зброї та вибухівки. У серпні 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму в місті Лабитнангі. З 16 травня 2018 року Сенцов голодує з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів, утримуваних у Росії та в окупованому Криму.

Зараз ви читаєте новину «Я живу життям Олега і мене це дістало, - сестра Сєнцова відреагувала на критику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі