середа, 20 лютого 2019 12:15

5 років тому почалася окупація Криму Російською Федерацією

20 лютого 2014 року на півострові Крим з'явилися військові вантажівки без номерів та невідомі люди у військовій формі без знаків розрізнення. Разом з цим в Криму почали активно фінансувати незаконні збройні формування які називають себе самообороною Криму.

Автор: ІС
  Так звані "зелені чоловічки" біля аеропорту Сівферополя у 20-х числах лютого 2014 року
Так звані "зелені чоловічки" біля аеропорту Сівферополя у 20-х числах лютого 2014 року

З цього моменту почалася анексія півострову — НЗФ та зелені чоловічки блокували стратегічно-важливі об'єкти та українські військові частини.

Військових, яких заблокували в частинах годували місцеві жителі.

26 лютого проукраїнські налаштовані кримські татари та жителі Криму інших національностей вийшли під будівлю так званого Кримського парламенту, вони вимагали припинити захоплення півострову Росією.

На цьому мітингу між громадянами України та проросійськи - налаштованим натовпом почалися сутички, в результаті загинуло 2-є осіб.

В ніч з 26 на 27 лютого будівлю Кримського парламенту оточили зелені чоловічки та самооборона Криму.

Через ці сутички окупанти на чолі зі зрадницею екс-прокуроркою Наталією Поклонською почнуть репресувати кримських татар та українців, які виступали проти анексії.

Арешти та судилища над активістами назвуть "Справою 26 лютого".

Російський президент Володимир Путін з початку анексії стверджував, що російських військ в Криму немає. Зелених чоловічків на БТРах назвав місцевими жителями які купили військову техніку та обладнання у найближчій крамниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли сепаратистів, які захоплювали українські кораблі у 2014 році

Представники так званої самооборони Криму почали проявляти агресію до жителів з проукраїнськими поглядами. Почалися побиття прихильників Майдану та виступаючи проти приєднання Криму до РФ.

11 березня 2014 року Верховна Рада Автономної Республіки Крим прийняла так звану декларацію незалежності півострову.

16 березня 2014 року на території півострову провели так званий референдум про приєднання Криму до складу РФ.

Результати цього референдуму не були визнані США та в ООН, порушили низку міжнародних договорів та стали початком російсько-українського конфлікту.

Кримчани, які прийшли на референдум не мали можливості дати ніяку відповідь окрім відповіді "Так".

Автор: Вікіпедія
  Бланк бюллетню за так зване приєднання Криму до складу РФ. Можливості дати відповідь "Ні" немає, оскільки будь-яка відповідь зараховується як відповідь "так"
Бланк бюллетню за так зване приєднання Криму до складу РФ. Можливості дати відповідь "Ні" немає, оскільки будь-яка відповідь зараховується як відповідь "так"

З моменту окупації Криму щороку свої домівки залишають 3 тис. кримчан.

На їх місця їдуть жителі материкової Росії за спеціальними програмами, які для цього створює уряд РФ.

В Україні 20 лютого відзначають День героїв Небесної сотні.

У цей пам'ятний день вшановують подвиг учасників Революції гідності та увічнюють пам'ять героїв Небесної сотні.

Пам'ятний день встановлено указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян.

Зараз ви читаєте новину «5 років тому почалася окупація Криму Російською Федерацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі