четвер, 20 грудня 2018 17:13

Заборонили обрізати столичні дерева

Автор: profermu.com
  За словами депутатів, неякісне кронування може знищити від 50 до 100 % листової крони дерева та призвести до його гниття.
За словами депутатів, неякісне кронування може знищити від 50 до 100 % листової крони дерева та призвести до його гниття.
Київська міська рада встановила в столиці 2-річний мораторій на омолоджувальне обрізання дерев. Таке рішення на засіданні підтримали 82 депутати у четвер, 20 грудня. Про це пише прес-служба Київради.

Рішення врегулює безконтрольну омолоджувальну обрізку або кронування дерев, йдеться у повідомленні.

За словами депутатів, неякісне кронування може знищити від 50 до 100% листової крони дерева та призвести до його гниття.

Водночас мораторій не накладається на видалення аварійних і потенційно небезпечних гілок або частин стовбурів дерев. Крім того, обмеження не поширюється на санітарне і формувальне обрізання дерев та видалення омели.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля столичного мосту Метро людина впала в крижану воду

Згідно з рішенням, управління екології та природних ресурсів має організувати робочу групу. Туди увійдуть члени усіх депутатських фракцій і груп Київради, представники КМДА та профільні експерти.
Раніше повідомлялося, що українці масово скуповують електрокари. У листопаді первинну реєстрацію в Україні пройшли 598 екологічних авто.
Зараз ви читаєте новину «Заборонили обрізати столичні дерева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі