![](https://static.gazeta.ua/img2/cache/gallery/830/830143_1_w_570_lq.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img2/cache/gallery/830/830143_2_a_135_100_lq.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img2/cache/gallery/830/830143_3_a_135_100_lq.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img2/cache/gallery/830/830143_4_a_135_100_lq.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img2/cache/gallery/830/830143_5_a_135_100_lq.jpg?v=0)
Ресторатор Дмитро Борисов відкрив у столиці першу українську сидерію. Це заклад під назвою "Білий налив", де усі продукти коштують 29 грн.
Про це пише Тhe-village.com.ua
"Це європейський формат їжі за 1 євро. Можна сказати, що це майже сегмент київської перепічки", - розповідає Дмитро Борисов.
За його словами, у такий спосіб він хоче повернути Хрещатику культуру стрітфуду, що була притаманна головній київській вулиці у 1990-х. Зокрема, у "Білому наливі" подають хот-доги, пироги та устриці.
Два основних напої "Білого наливу" – сидр і наливку - готують за новою технологією. Наливають сидр з бочок із великої висоти – для аерації напою. Потужний метровий потік напою розбивається об келих, напій сповнюється киснем, створюється спокуслива піна, а смак стає виразнішим.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де купити вуличну їжу, каву чи фрукти: створили карту
У закладі роблять ставку на швидкість подачі.
"Я хочу перевірити цю ідею – запропонувати гостям невеликий перелік позицій. Це сидр, наливка, яблучний пиріг і хот-дог. Об'єднує ці позиції ключовий фактор – швидкість подачі. Усе будемо віддавати до трьох хвилин", – додає Борисов.
Коментарі