У п"ятницю мережа ресторанів "Мировая Карта" відкрила на Воровського, 3 (Львівська площа), ресторан "Шафран".
Раніше на його місці пустувала "Персона". На облаштування та перебудову "Шафрана" мережа витратила $250 тисяч.
— Назвали "Шафран", бо це найблагородніша і найдорожча узбецька спеція, яку в Узбекистані додають мало не в кожну страву, — пояснив на відкритті Бені Голані, директор "Мировой Карты". — Відкриваючи новий заклад, ми ні за чим не ганялися, окрім якості кухні. У "Шафрані" працюють справжні знавці її тонкощів — узбеки, які куховарили в ресторанах цієї країни.
У ресторані є дві звичайні та дві банкетні зали. А має бути ще й кальянна. Зараз найвідоміші узбецькі страви можна замовити за такими цінами: плов "Серганська долина" та "Весільний" — 42 грн і 49 грн, "Самса" — 45 грн, манти з баранини — 37 грн, хачапурі — 37 грн.
— Я вперше спробував узбецьку кухню, — зізнався на відкритті телеведучий Олексій Дівєєв-Церковний, 30 років. — Хрумкі та ароматні хачапурі сподобалися найбільше. У "Шафрані" готують краще, ніж у "Персоні" — ресторані, що був тут раніше.
Коментарі