вівторок, 08 березня 2022 11:35

Спецтема: Війна Росії проти України

"Потвори досі не зрозуміли - Ірпінь не здається" - міський голова

На Київщині міський голова Ірпеня Олександр Маркушин отримав від окупантів погрози та вимогу повної здачі міста.

У відповідь Маркушин дав росіянам добу, щоб покинути територію Ірпінської громади та зберегти життя декількох тисяч російських строковиків. Про це він заявив у Telegram.

"Учора о 17:58 отримав повідомлення від окупантів із погрозами моєму життю та здоров'ю. Мене дивує, що ці потвори досі не зрозуміли - Ірпінь не здається, Ірпінь не продається, Ірпінь б'ється! Роблю окупантам зустрічну публічну пропозицію - протягом 24 годин покинути територію Ірпінської громади і зберегти життя та здоров'я кількох тисяч російських солдат-строковиків, яких вдома чекає мама, сестра, дочка, бабуся, кохана", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецький журналіст показав страшні наслідки атаки окупантів на Ірпінь

Автор: t.me/markushyn
 
Маркушин також привітав жінок Ірпінської громади й закликав ворога повернутися в РФ.

6 березня на виїзді з міста Ірпінь Київської області окупанти відкрили вогонь по цивільних під час евакуації. Є загиблі й поранені, серед них діти. Вогонь вели з мінометів. Серед загиблих можуть бути члени однієї родини.

З початку війни Росії проти України окупаційні війська намагаються дістатися столиці. Усі ці дні ЗСУ стримують наступ. Буча, Ірпінь, Гостомель, Ворзель - у цих населених пунктах на південному заході Київської області найгірша ситуація. Вивезення людей з Бучі неможливе через вогонь з боку російських військ, також там немає зв'язку.

Найбільш небезпечними напрямками є Житомирська траса, Буча-Ірпінь-Гостомель, Макаров та північ Вишгородського району.

У зверненні президент Володимир Зеленський сказав, що війська РФ тримають в заручниках жителів населених пунктів на Київщині, які окупанту вдалось тимчасово захопити: "Жодного воєнного сенсу. Просто терор".

Зараз ви читаєте новину «"Потвори досі не зрозуміли - Ірпінь не здається" - міський голова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі