пʼятниця, 08 грудня 2023 13:04

У Києві попередили про зміни в русі метрополітену

У Києві попередили про зміни в русі метрополітену
У Києві змінять графік руху метро. Фото: slovoidilo.ua

У Києві рух поїздів між станціями метро "Деміївська" та "Теремки" з 9 грудня закриють.

Причиною називають ремонт перегінного тунелю. Про це повідомляє Київська міська держадміністрація.

Поїзди курсуватимуть між станціями "Героїв Дніпра" та "Либідська".

"Обмеження на ділянці "Теремки" - "Деміївська" вводяться у зв'язку з необхідністю термінового проведення ремонту перегінного тунелю між станціями. Рух поїздів на цьому відрізку доведеться повністю зупинити до завершення робіт. Станції метро "Деміївська", "Голосіївська", "Васильківська", "Виставковий центр", "Іподром", "Теремки" продовжать цілодобову роботу в режимі укриття", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві засвітили головну ялинку України: чарівні фото

Для перевезення пасажирів передбачені дублюючі маршрути наземного транспорту від "Теремків" до "Либідської".

При цьому у Київському метрополітені наголосили, що питання безпеки пасажирських перевезень є пріоритетом.

"Зупинка руху поїздів на цій ділянці лінії метро - вимушений крок для уникнення позаштатної ситуації під час інтенсивного руху поїздів. Так, через нерівномірні процеси розущільнення, віброповзучості навколо ґрунтового масиву і навантаження на тунельну оправу з'явився ризик втрати стійкості тунельних споруд. Перегінні тунелі між станціями "Деміївська" та "Либідська" споруджувалися в поймі річки Либідь у 2008-2010 роках підземним способом у складних гірничо-геологічних умовах, при штучному водозниженні", - повідомляють у КМДА.

За попередніми розрахунками, відновлювальні роботи триватимуть близько шести місяців і проводитимуться на поверхні землі.

Російські загарбники 8 грудня вперше за 79 днів атакували Київ крилатими ракетами з бортів стратегічної авіації Ту-95МС.

За попередніми даними, близько 10 бомбардувальників-ракетоносців випустили крилаті ракети типу Х-101/555/55 з району міста Енгельс Саратовської області.

Зараз ви читаєте новину «У Києві попередили про зміни в русі метрополітену». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі