середа, 27 січня 2016 15:50

The New York Times написала про піцерію воїнів АТО
3

Фото: The New York Times

У вівторок, 26 січня в американському виданні "Нью-Йорк Таймс" опублікували статтю про київську піцерію "Pizza Veterano". Її у грудні 2015 року відкрили ветерани АТО.

"Бородатий чоловік з татуюваннями готує піццу разом зі своїми братами по зброї. На кухні вони крутять піци, посипають їх перцем та ставлять у гарячу піч. Ветерани готують піцу в українському стилі, використовуючи місцеве м'ясо, сало та салямі. До піци також додають гриби та цибулю", - пише видання.

Засновник піцерії Леонід Остальцев розповідає, що ветеранам АТО дуже важко знайти роботу, особливо у Києві. Відомо, що з 50 тисяч демобілізованих 18 тисяч - кияни. "Це люди, що пройшли через війну, вони уміють вбивати. Вони опинилися поза суспільством. Ветерани відчувають біль і розпач, але треба щось робити", - розповідає Леонід.

Спершу він планував відкрити піцерію з двома кухарями, але за місяць тут працює вже 6 піцайоло. За день вони роблять 150 піц. За місяць українці "підвісили" піц для військового госпіталя на $3500. "Це суттєва сума для українців зараз", - зазначає видання.

Але український досвід не є унікальним. Раніше схожу ідею запропонували італійські солдати, які служили в Лівані. Вони вважають, що у такий спосіб можна зменшити безробіття.

"Це дуже важливо працювати разом. В таких умовах зароджується довіра", - стверджує лейтенант Якопо Євангелісті.

Зараз ви читаєте новину «The New York Times написала про піцерію воїнів АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі