пʼятниця, 19 червня 2020 13:23

Столичні пляжі відкрили для купання

Столичні пляжі відкрили для купання
Пляж на Троєщині. Скрин із відео КМДА

Міські пляжі Києва відкрили для купання. Цього року паспорти готовності отримали 12 пляжів та 20 зон відпочинку для купання.

Перелік локацій можна переглянути на сайті КП "Плесо", сказав на брифінгу мер столиці Віталій Кличко.

За словами столичного міського голови, Держпродспоживслужба провела лабораторне дослідження води, перевірила якість питної води у фонтанчиках на пляжах.

На кожному із сертифікованих пляжів чергують рятувальники. Пісок на пляжах просіюють за допомогою спеціальних машин, які перебувають у підпорядкуванні комунального підприємства.

"Відкриття пляжів - черговий тест на свідомість громадян. Бо коронавірус нікуди не подівся - і на пляжах треба дотримуватися елементарних правил безпеки: санітайзери, соціальна дістанція", - наголосив Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичні заклади перевірили на дотримання карантину - є порушення

Цього року зросла кількість київських пляжів, які отримали міжнародну відзнаку "Блакитний прапор". Це значить, що вони відповідають понад 30 критеріям якості та безпеки. Учора такий блакитний прапор підняли на пляжі Троєщини. До цього відзнаки отримали ще 7 міських пляжів.

За останні кілька років оновили 6 міських пляжів. Пляжі також переобладнують за принципами інклюзивності - зокрема, на 8 з них встановили крісла-амфібії для людей з інвалідністю.

Кількість жителів Києва, в яких виявили захворювання на коронавірус, за минулу добу збільшилася на 92 людини. Один випадок - летальний. На сьогодні у столиці вже 4176 підтверджених випадків захворювання на Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Столичні пляжі відкрили для купання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі