вівторок, 08 березня 2022 15:32

Сльози, розпач і відвага. Фоторепортаж з евакуації в Ірпені
18

Фото: Getty Images

8 березня з Ірпеня під Києвом евакуювали до столиці майже 3 тисячі цивільних. Операція триває, повідомив заступник керівника ДСНС в області Богдан Данилюк.

За його словами, українські захисники евакуюють людей, котрі самостійно підходять до зруйнованого моста.

Російські окупанти при цьому не дотримуються режиму тиші. Із позитивного - за день не було ще повідомлень про поранених чи загиблих.

У понеділок, 7 березня із міста вдалось вивезти 2 тисячі цивільних.

6 березня на виїзді з міста Ірпінь Київської області окупанти відкрили вогонь по цивільних під час евакуації. Є загиблі й поранені, серед них діти. Вогонь вели з мінометів. Серед загиблих можуть бути члени однієї родини.

З початку війни Росії проти України окупаційні війська намагаються дістатися столиці. Усі ці дні ЗСУ стримують наступ. Буча, Ірпінь, Гостомель, Ворзель - у цих населених пунктах на південному заході Київської області найгірша ситуація. Вивезення людей з Бучі неможливе через вогонь з боку російських військ, також там немає зв'язку.

Найбільш небезпечними напрямками є Житомирська траса, Буча-Ірпінь-Гостомель, Макаров та північ Вишгородського району.

У зверненні президент Володимир Зеленський сказав, що війська РФ тримають в заручниках жителів населених пунктів на Київщині, які окупанту вдалось тимчасово захопити: "Жодного воєнного сенсу. Просто терор".

Зараз ви читаєте новину «Сльози, розпач і відвага. Фоторепортаж з евакуації в Ірпені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі