середа, 28 квітня 2021 11:57

Скільки безхатченків живуть у Києві

Скільки безхатченків живуть у Києві
Безпритульних у Києві порахували. Фото: pixabay.com

Станом на квітень 2021 року в Києві офіційно зареєстровані майже 3 тис. безхатченків.

Про це повідомили в Центрі обліку бездомних осіб, пише УНН.

Там заіксовані 1320 осіб, у філії центру - 1397. Зазначається, що з початку 2021-го на облік взяли 125 людей, зареєстрували 96, паспорти відновили для 27 бездомних. За даними установи, до них з початку року звернулася 681 людина, торік - 2812.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Неізольовані" - у Києві зняли фільм про безпритульних в умовах пандемії

За минулий рік на облік у центр потрапили 368 осіб, зареєстрували 235. Паспорти отримали 156.

У центр можуть звернутися з письмовою заявою бездомні, яким виповнилося 18 років, безхатченки з дітьми, а також іноземці й особи без громадянства, які перебувають в Україні законно.

У Києві закохана пара безхатченків вирішила кардинально змінити життя. Вони вже отримали нові паспорти, шукають роботу та хочуть одружитися.

Безпритульним у столиці допомагають волонтери із Соціального служіння Київської митрополії Православної церкви України. Майже щоночі керівник організації 30-річний Роман Холодов із кількома колегами розносять їжу, ковдри, теплі речі та гарячий чай безхатькам по підземних переходах. Більше читайте в ексклюзивному репортажі.

Зараз ви читаєте новину «Скільки безхатченків живуть у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі