пʼятниця, 02 липня 2021 12:31

Скандал під Києвом: на море відправили дітей чиновників замість пільговиків

Скандал під Києвом: на море відправили дітей чиновників замість пільговиків
У спортивно-оздоровчий табір біля моря в Очакові поїхали діти працівників селищної ради. Це спричинило хвилю обурення. Поїхати за списками мали діти-пільговики. Фото: УНІАН

У селищі Димер Вишгородського району на Київщині спалахнув скандал. На відпочинок у табір біля моря в Очакові Миколаївської області відправили дітей працівників селищної ради замість дітей-пільговиків.

Список із 70 дітей, які мали поїхати на відпочинок, виклав у мережу один із місцевих депутатів, пише ТСН.

"Багато поїхало дітей старост сільських рад", - розповів Василь, син якого був у списку.

Після скандалу це питання почали розглядати на сесії селищної ради, але засідання перервали крики й бійка під будівлею.

Люди, які називали себе ветеранами АТО, посперечалися й побилися. Застосовували навіть газові балончики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У дитячих таборах заборонили рушники

Зрештою засідання відновили. Керівницю служби у справах дітей і бухгалтерку, яка закупила путівки, звільнили.

"Перелік тих, хто поїхав, формувала за заявками, які пільговики подавали задовго до цього. Окрім того, каже, (звільнена керівниця у справах дітей. - Gazeta.ua) розсилала інформацію в навчальні заклади. Але чомусь дійшла вона не до всіх", - розповіли в сюжеті.

Зазначається, що діти працівників селищної ради нібито теж мали пільги й перебували на обліку в диспансері. Але їхні батьки вартість путівок відшкодують. Дітей, які цього разу на море не поїхали, обіцяють не залишити без відпочинку. Хто саме поїде - обиратиме комісія з п'яти осіб.

Кожен 10-й українець цьогоріч вирушить у відпустку за кордон, кожен п'ятий - збирається в подорож у межах України. Як і рік тому, на першому місці за популярністю - відпочинок у Карпатах та інших куточках України. Натомість 25% громадян узагалі не можуть дозволити собі відпочинок.

Зараз ви читаєте новину «Скандал під Києвом: на море відправили дітей чиновників замість пільговиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі