середа, 24 січня 2024 19:04

Чому просів тунель столичного метро: експерти дали попередній висновок

Чому просів тунель столичного метро: експерти дали попередній висновок
Тунель просів через неякісне проєктування та будівництво. Фото: "Главком"

Деформація тунелю Київського метрополітену між станціями "Деміївська" та "Либідська" сталася через неякісне проєктування та будівництво ділянки.

Такі попередні висновки зробили експерти Науково-дослідної судово-експертної установи, повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандибор, передає "Громадське".

"У своєму висновку науковці зазначили, що причиною є неякісні проєктні рішення з облаштування тунелю в межах аварійної ділянки. А також неякісні будівельно-монтажні роботи спорудження конструкції тунелю цієї ділянки", - сказав він.

Цей відрізок тунелю проходить через дуже водонасичені ґрунти, з шаром торфу, дрібного і середнього піску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Києві біля метро "Деміївська" просідає ґрунт

Експертне дослідження ще триває.

"Остаточні результати будуть відомі після розкриття котловану. Тільки тоді експерти зможуть провести всі необхідні дослідження конструкції тунелю ззовні. Утім вже зараз ми бачимо, що причиною є неякісне проєктування та недбале виконання робіт, наслідки якого нині доводиться ліквідовувати", - додав Кандибор.

КП "Київський метрополітен" виконувало всі необхідні регламентні роботи з утримання та експлуатації перегінного тунелю.

"Зупинка руху поїздів цією ділянкою була своєчасною. Це дало змогу розпочати встановлення причин виникнення аварійної ситуації із залученням відповідних фахівців, а також виконання відновлювальних робіт", - йдеться у повідомленні.

8 грудня у Києві закрили ділянку синьої гілки метро між станціями Деміївська і Теремки через аварійний стан тунелю. На стелі тунелю на цій ділянці помітили нові тріщини, у тунель протікає вода

Потяги ходять між станціями Героїв Дніпра - Либідська.

У КМДА повідомили, що від Теремків до Либідської ходитимуть 77 автобусів і 20 тролейбусів. Інтервал руху автобусів і тролейбусів не повинен перевищувати 3 хвилини.

Зараз ви читаєте новину «Чому просів тунель столичного метро: експерти дали попередній висновок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі