пʼятниця, 27 червня 2008 07:13

Півторамісячний Денис Панченко впав у шахту ліфта

"Нам просто чудовищно повезло! — каже Анна Москвичева, 31 рік, мати півторамісячного Дениса Панченка. — Я три ночи спать не могла. До сих пор в шоке. В этом же лифте я сама застряла, когда была беременной на шестом месяце".

У неділю, 15 червня, хлопчик упав у ліфтову шахту з 2-метрової висоти. Це сталося на вул. Тростянецькій, 3 в Дарницькому районі. Малюк отримав кілька синців і подряпин.

— Слава Богу, что у ребенка не нашли ни переломов, ни трещин. Хотя через десять дней надо будет делать повторное УЗИ, он же маленький, точно не знаем, все ли в порядке, — веде далі Москвичева. Додає, що Денис — їхня перша дитина. — Мы уже коляску купили новую. А то тяжело пешком на шестой этаж.

У неділю о десятій ранку Анна з чоловіком 34-річним Ігорем Панченком пішли з дитиною на прогулянку. Спустилися ліфтом на перший поверх. Вийшли самі. А коли почали витягувати коляску, кабіна з відчиненими дверима зрушила вгору. Дитячий візочок притисло до верхньої стіни. Маленький Денис від поштовху опинився у шахті.

— Это чудо просто какое-то. Потому что там такие огромные пружины, а он упал в уголок шахты, — зауважує мати.

Мешканець будинку 70-річний Микола Іванченко того ранку почув жіночі крики.

— Я живу на першому поверсі, одразу вискочив. Дивлюся — чоловік побіг до сусідів. Там багато народу зібралося. А за 10 хвилин приїхала "швидка", потім викликали ліфтерів. Ну як таке могло статися, коли ліфт до цього два тижні ремонтували? А через кілька днів така аварія. Думаю, кабіна не поїхала би нагору, якби в шахті справно працювала блок-система, — каже Іванченко.

Ліфт опечатали. Прокуратура порушила кримінальну справу. Доки ведеться слідство, він не працюватиме. Сусіди запевняють: із ліфтами в будинку проблема.

— Я в тому ліфті сиділа 40 хвилин! Подзвонила в аварійну службу, а вони зі мною так грубо говорили, сказали, приїдуть не раніше ніж за годину, — каже Катерина Федорович, 57 років, мешканка будинку. — Жінка з 6-го поверху у ньому теж двічі застрягала.

Причини аварії з"ясовують МНСники, комунальники й правоохоронці. Начальник місцевого ЖЕКа називає випадок надзвичайним.

— Ліфт нормально працював. Він пройшов огляд і був визнаний справним, відповідав усім вимогам. Звертайтеся до фірми "Отіс", яка обслуговує міські ліфти, — радить "ГПУ" Микола Сандугей, 49 років, начальник житлово-експлуатаційної контори N202.

За словами Михайла Пономаренка, 59 років, генерального директора ЗАТ "Отіс", ліфт на Тростянецькій перевіряли і ремонтували вчасно.

— Скажу, що з документами там усе в порядку. Причини аварії поки що не знаю. Тепер цим займається міліція, — говорить Пономаренко.

За останні два роки це третій випадок, коли дитина опиняється в ліфтовій шахті. Навесні 2006-го загинув 7-місячний малюк із Кіровограда. За місяць у Харкові його ровесник  травмував голову та руки.

У Дніпровському районі вимкнули 55 ліфтів

Держгірпромнагляд перевірив ліфти у Дніпровському районі міста. Фахівці закрили 55 з 79. Їх визнали аварійними. Техніка відслужила 25 років, працювала без експертних оцінок, а в кабінах не було вентиляційних ґрат. У Держгірпромнагляді запевняють: підйомники запрацюють, щойно місцеві органи влади усунуть зауваження. Наступну перевірку ліфтів проведуть у Дарницькому районі.

Зараз ви читаєте новину «Півторамісячний Денис Панченко впав у шахту ліфта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі