понеділок, 31 травня 2021 14:32

PinchukArtCentre влип у скандал згадкою про "громадянську війну" на Донбасі

У центрі сучасного мистецтва PinchukArtCentre в Києві екскурсовод назвала війну на Донбасі "громадянською".

Про це у Facebook повідомила журналістка Галина Сернівка.

Автор: скріншот
  Реакція  PinchukArtCentre на "громадянську" війну
Реакція  PinchukArtCentre на "громадянську" війну

За її словами, центр вона відвідала 29 травня. Одним із фрагментів експозиції були чашки, взяті з житлового будинку, в який влучив снаряд на Донбасі.

"Розповідаючи про "пам'ятник громадянським війнам", координатор-екскурсовод назвав і війну на Сході України громадянською. Я думала мені почулося. Та ні, не почулося. На моє зауваження, що в нас не громадянська війна, екскурсовод питально відповів "російсько-українська?". "Так. Російсько-українська! Чи є сумніви?", - поцікавилася я, але це запитання залишилося без відповіді", – написала жінка.

На допис у коментарях відреагували представники артцентру. Пояснюють, що сталося непорозуміння. Екскурсовод зазначив: революція 1917 року, так само як і революція 2014-го, призвела до війни. Але в першому випадку – до громадянської, у другому – до російсько-української.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали ім'я загиблого військового

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. У березні 2014 року російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «PinchukArtCentre влип у скандал згадкою про "громадянську війну" на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі