четвер, 18 травня 2017 12:01

Пам'ятник Ватутіну облили червоною фарбою

У Маріїнському парку столиці невідомі облили червоною фарбою пам'ятник генералу Миколі Ватутіну.

Про це повідомляє news24ua.com.

Автор: news24ua
  Пам'ятник Ватутіну облили червоною фарбою
Пам'ятник Ватутіну облили червоною фарбою

Це не перший замах на скульптуру. Нещодавно на шию генерала активісти "Національного корпусу" повісили табличку з написом: "Кат, знищений українськими націоналістами".

Автор: news24ua.com
  На шию генерала активісти повісили табличку
На шию генерала активісти повісили табличку

"Ми повісили цю табличку, аби люди знали, що це дійсно кат. Щоб не стверджувала поліція, йде процес декомунізації", - зазначив керівник громадського руху Назар Кравченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві облили фарбою пам'ятник героям Небесної сотні

Микола Ватутін - генерал радянської армії в роки Другої світової війни. В його підпорядкуванні знаходилися війська Воронезького, Південно-Західного і 1-го Українського фронтів. Після загибелі на фронті 1944 року Ватутіна поховали у Києві в Маріїнському парку.

Цінність особи Ватутіна в історії України суперечлива. Як стверджує історик Володимир Сергійчук: "Він кидав сотні людей беззбройними під німецькі танки. Особливо на території України. І тільки завдяки гарматному м'ясу такі генерали вигравали битви. Це велика трагедія народу".

Зараз ви читаєте новину «Пам'ятник Ватутіну облили червоною фарбою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі