понеділок, 18 квітня 2022 12:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти вбили кожного п'ятого українця, що залишався у Бучі

Окупанти вбили кожного п'ятого українця, що залишався у Бучі
У Бучі та Ворзелі зафіксували особливо тяжкі злочини проти цивільних. Фото: eastnews.ua

У Бучі на Київщині російські терористи вбили кожного п'ятого жителя з тих, хто залишався у тимчасово захопленому місті.

Про це заявив 18 квітня міський голова Анатолій Федорук в ефірі українського телебачення.

"Ми в Бучі порахували: убитий кожен п'ятий з числа тих, хто залишався в місті під окупантами. І я особисто, як і тисячі моїх співгромадян, відчуваю ненависть до тих, хто катував і вбивав мирних бучанців", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бучі з братської могили біля церкви продовжують діставати тіла

У Бучі та Ворзелі зафіксували особливо тяжкі злочини проти мирних жителів.

"Особливо тяжкі злочини - це групові зґвалтування та вбивства дітей. Вони також були і у Бучі, і у Ворзелі. Як би не було важко, потрібно говорити про це і російською мовою. Нехай російські матері чують, що зробили в Бучі їхні діти", - додав Федорук.

Бучанська різанина або геноцид у Бучі - масове вбивство українського цивільного населення в місті Буча та околицях Київської області, що супроводжувалося викраденнями, тортурами, зґвалтуваннями, зокрема дітей, і мародерством. Злочини скоїли у березні 2022 року збройні сили РФ у період російсько-української війни.

Українська влада заявила, що загинули понад 420 жителів міста, назвала цю різанину геноцидом українців і звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням розслідувати те, що сталося в місті.

Російська влада заперечує будь-які правопорушення та описує кадри та світлини загиблих нібито як провокацію чи постановку української влади. Ці заперечення були спростовані міжнародними ЗМІ: Bellingcat, Deutsche Welle, The Economist, BBC, та The New York Times.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти вбили кожного п'ятого українця, що залишався у Бучі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі