четвер, 20 серпня 2020 21:17

На виборах в Києві лідирують партії "Слуга народу" Зеленського і "Удар" Кличка - соцопитування

На виборах в Києві лідирують партії "Слуга народу" Зеленського і "Удар" Кличка - соцопитування
Фото: pexels.com

На виборах Київської міської ради в четвірку лідерів електоральних симпатій киян потрапляють "Слуга народу", "Удар", "Європейська солідарність" і "Батьківщина". Партія "Опозиційна платформа - За життя" балансує на межі прохідного бар'єру.

Про це свідчать дані опитування, проведеного в серпні ВГО "Передові правові ініціативи".

Слід зазначити, що електоральні симпатії виборців дещо змінилися в порівнянні з червневим опитуванням. Партія "Слуги народу" і "Європейська солідарність" почали втрачати голоси, у "Удару", "Батьківщини" - навпаки, виросли показники електоральних симпатій.

Результати даного опитування показали, що рейтинг партії "Слуги народу" просів на 8%, незважаючи на втрату відсотків, за СН готові проголосувати більшість киян - 21,20%. На друге місце виходить партія чинного мера Віталія Кличка "Удар", яка покращила свої показники на 3,5% в порівнянні з результатами опитування в червні. За "Удар" готові проголосувати 18,55% киян.

На третьому місці "Європейська солідарність" - 14,75%. У порівнянні з червнем, ЄС втратила 2,9%.

"Батьківщина" займає четверте місце з невеликим відривом від ЄС. За неї готові віддати свої голоси 12,25% виборців. У порівнянні з минулим опитуванням "Батьківщина" поліпшила свої показники на 2,6%.

ОТЗЖ, що висунула на вибори мера, по суті двох кандидатів офіційно Олександра Попова і неофіційно - Андрія Пальчевського, отримує лише 5,92% електоральних симпатій на виборах до Київради.

Інші партії не долають п'ятивідсотковий бар'єр.

Однойменна партія блогера Анатолія Шарія, якого ЗМІ пов'язують з ОПЗЖ через його регулярної появи в ефірах телеканалів з орбіти Віктора Медведчука, набирає 4,7% голосів.

Відмова Святослава Вакарчука від депутатського мандата не залишився непоміченим виборцями. За партію "Голос", що висунула в мери столиці шоумена Сергія Притулу, готові віддати голоси лішь3,67% киян.

За "Перемогу Пальчевського" телеведучого каналів Медведчука Андрія Пальчевського готові проголосувати 3,33% виборців.

Зараз ви читаєте новину «На виборах в Києві лідирують партії "Слуга народу" Зеленського і "Удар" Кличка - соцопитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі