вівторок, 25 серпня 2020 19:15

На Стіні Пам'яті покажуть фільм про її творців

26 серпня на Байковій горі у Києві покажуть документальну стрічку "Шелест Кроків". Вона присвячена творчості митців української культури Ади Рибачук та Володимира Мельніченка.

Фільм транслюватимуть на Стіні Пам'яті - монументальному горельєфі, який був знищений радянською владою після 13 років щоденної кропіткої праці митців.

Про це повідомили на сторінці у Facebook події.

Автор: із Facebook-сторінки події
  Показ фільму відбудеться 26 серпня о 20:00 на Стіні Пам'яті
Показ фільму відбудеться 26 серпня о 20:00 на Стіні Пам'яті

"Одним із ключових розривів для культурної історії Києва й всього українського суспільства є Стіна Пам'яті на Байковій горі. Монументальний твір, над створенням якого мистецький тандем Ади Рибачук та Володимира Мельніченка працював 13 років. Головний проєкт їхнього життя, який був знищений за кілька місяців до відкриття. Стіна - це тісна канва образів і символів світових культур, зіткана українськими художниками", - зазначається в описі.

Фільм режисерки Ксенії Кравцової розповідає про симбіоз творчого та особистого в стосунках Рибачук і Мельниченка.



Робота над фільмом розпочалася у жовтні 2018. Стрічка бере участь в багатьох міжнародних кінофестивалях і вже отримала відзнаку українського фестивалю Bobritsa Film Festival та польського On Art. Festiwal Kina i Sztuki.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві запрацював вуличний кінотеатр

4-й щорічний кінофестиваль "Київський тиждень критики" представив цьогорічний постер і кураторів програми. Пройде у столичному кінотеатрі "Жовтень" з 22 до 28 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «На Стіні Пам'яті покажуть фільм про її творців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі