четвер, 27 квітня 2017 18:34

Мерія збирається доплачувати вихованцям приватних дитсадків

Мерія збирається доплачувати вихованцям приватних дитсадків
Рівне 1

Черга у дошкільні навчальні заклади - 11 тис. дітей. Щоб влаштувати їх, потрібно відкрити 100 нових садків.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс, повідомляє "Українська правда.Київ".

"Сьогодні черга у дошкільні заклали становить близько 11 тисяч дітей, які потребують першочергового зарахування. Щоб вирішити проблему, нам треба відкрити понад 100 дошкільних закладів на 200 місць кожен. Або ж знайти інші варіанти", - зазначив Пліс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До 2020 року черги в дитячі садки зникнуть

Один з варіантів вирішення проблеми є матеріальне заохочення забудовників.

"Влада міста домовляється з будівельниками, що платитиме їм упродовж 5 років за кожне місце у дитсадку, який збудують по 12 тисяч гривень із міського бюджету (сума, яку сьогодні витрачають на утримання 1 дитини у дитсадку на рік). Натомість садочки мають з'явитися за кошт будівельників", - пояснив Геннадій Пліс.

Другий варіант - дотування будівництва приватних садків, які знизять тарифи на свої послуги. Крім того, міська влада розглядає можливість надання адресної допомоги людям, які водитимуть дітей у приватні дитсадки. Передбачається, що гроші отримуватимуть не люди, а дошкільні установи, які частково покриють витрати батьків.

"І четвертий варіант: чому б не виплачувати ці кошти батькам, які не претендуватимуть на місце у муніципальному дитячому садочку, а виховуватимуть дітей вдома? Тобто вони можуть використовувати їх за власним бажанням, але не через влаштування у державному дошкільному закладі", - зазначив перший заступник голови КМДА.

Він наголосив, що всі способи є перспективними. Щодо останнього варіанту, то у разі його підтримки громадянами, місто шукатиме можливість збільшити суму виплат родинам, які виховуватимуть дошкільнят вдома.

На сьогодні наповненість дитячих садків Києва сьогодні становить 123%.

У Деснянському районі столиці на території дитячого садка вибухнув невідомий предмет.

Зараз ви читаєте новину «Мерія збирається доплачувати вихованцям приватних дитсадків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі