пʼятниця, 25 березня 2022 15:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Макарів на Київщині лишається у "сірій зоні" - ЗСУ

Макарів на Київщині лишається у "сірій зоні" - ЗСУ
Київщина повністю під контролем ЗСУ. Фото: bgonair.bg

Ситуація на Київщині стабільна та повністю контрольована ЗСУ. Ворог намагається відновити наступ в районі Ірпеня, успіху його дії не мають.

Крім того, Макарів залишається у "сірій зоні". Про це заявив заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Олександр Грузевич під час брифінгу в Медіа Центрі Україна.

"На сьогодні на Броварському та Бориспільському напряму противник здійснює переміщення та до наступу не готовий. Макарів лишається в "сірій зоні", але наші військовослужбовці роблять все, щоб місто звільнити. Агресор намагається провести розвідку боєм, йому це не вдається", - сказав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії звільнили ОМОНівців, які відмовилися воювати в Україні

Грузевич зазначив, що зберігається загроза приєднання сил Білорусі до війни.

"Ми розглядаємо найгірший варіант, але ЗСУ готові навіть до нього. Противник активно веде вогонь, всі бравурні заяви, що в нього закінчуються ракети не відповідають дійсності. Ворог активно відслідковує роботу наших ППО та артилерії і він цього боїться. Але сили в нього ще є, і найближчим часом він їх використовуватиме. Але хотіти – не значить зробити. Наші сили зведуть його спроби нанівець", - наголосив він.

Олександр Грузевич наголосив, що Росія пройшла свою точку неповернення. Ворог розгублений і не знає, що йому робити. Можливість використання хімічної та ядерної зброї виключати не можна, але й даних, що він її застосує – немає.

У Києві від початку російської навали пошкоджено 87 багатоповерхових житлових будинків та 10 приватних, 12 шкіл і 6 дитячих садочків. Загинули 75 мирних жителів, з них 4 дитини. Поранені 307 цивільних і 16 дітей. Наразі в столиці працює вся критична інфраструктура міста і комунальні служби, в обмеженому режимі, але ходить комунальний транспорт.

Підпишіться на наш канал в Telegram. Інформуємо про ситуацію в країні

Зараз ви читаєте новину «Макарів на Київщині лишається у "сірій зоні" - ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі