середа, 12 липня 2006 19:50

ЛАЗами керують справжні аси

ЛАЗами керують справжні аси

Нові синьо-жовті львівські тролейбуси ЛАЗ Є-183 із квітня милують око киян на основних міських маршрутах — NN16 і 18.

Тролейбуси дуже зручні: з низькою підлогою та величезними вікнами, через які можна розгледіти на вулиці  все, що треба. Новинка до того ж містка: один тролейбус перевозить за раз 110 пасажирів.

— А-а-а, вам теж вони подобаються? Таких тролейбусів нема ніде, навіть у Львові! Першими вони з"явилися саме в нашому депо. Зараз у нас аж чотирнадцять таких Є-183, — із задоволенням розповідає "ГПУ" Василь Назарчук, 61 рік, директор тролейбусного ремонтно-експлуатаційного депо N2.

На нових львівських машинах доручають їздити лише найкращим водіям і кондукторам. Тим, хто довів на практиці свій професіоналізм.

— Відбирали лише кваліфікованих водіїв зі стажем. Права в них мають бути не нижче першого чи другого класу. А водій тролейбуса першого класу — це вже справжній ас! Обов"язкова вимога до них: щоб раніше не потрапляли в аварії, — каже Василь Назарчук. — Кондуктори також дуже досвідчені: випускаємо на маршрути тільки тих, на кого взагалі немає скарг. Кондуктори повинні бути привітними та ввічливими.

Пасажири тролейбусами дуже задоволені. Нарікають подеколи лиш на те, що влітку в них спекотно. Верхня частина шибок відхиляється на кілька сантиметрів, але цього мало, щоб як слід провітрити салон.

Водії оцінюють нові тролейбуси коротко, але напрочуд влучно:

— Таке враження, ніби пересів із вантажівки в іномарку, — кажуть вони.

Зараз ви читаєте новину «ЛАЗами керують справжні аси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі