пʼятниця, 06 березня 2020 18:48

Коронавірус: у столичних лікарнях вводять нові правила

Коронавірус: у столичних лікарнях вводять нові правила
У Києві вводять нові заходи через поширення коронавірусу. Фото: JKL

У медичних закладах Києва пацієнтів із ознаками ГРВІ та пневмонії будуть приймати окремо від інших.

Відповідне рішення ухвалила Постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА через спалах коронавірусу Covid-19, повідомляж прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"Столиця вживає заходів для попередження завезення і розповсюдження нової коронавірусної інфекції. Місто робить усе, аби забезпечити своєчасне виявлення й ізоляцію осіб із ознаками коронавірусу на території Києва. У повну готовність ми, звичайно, переводимо заклади охорони здоров'я. Але й інші сфери мають вжити заходів, аби ми разом упередили загрозу можливого розповсюдження коронавірусу в столиці", – наголосив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Департамент охорони здоров'я має забезпечити в медичних закладах окремий прийом пацієнтів із ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій, пневмонії; відбір біологічного матеріалу від хворих із респіраторною симптоматикою для проведення лабораторних досліджень. Фахівців бригад швидкої медичної допомоги, закладів охорони здоров'я, які надають амбулаторну та стаціонарну допомогу хворим, мають забезпечити пульс-ексиметрами, апаратами для неінвазивної вентиляції легень.

Також департаменту охорони здоров'я та КП "Фармація" доручено забезпечити медичні заклади незнижувальним запасом противірусних препаратів, у тому числі, рекомендованих для лікування нової коронавірусної інфекції (COVID-19), дезінфекційними засобами та засобами індивідуального захисту. Аптечну мережу – достатньою кількістю противірусних, лікувальних і вітамінних препаратів, засобів неспецифічної профілактики грипу і гострих респіраторних захворювань, а також засобів індивідуального захисту та безперебійну їх реалізацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус виявили у дівчини без будь-яких симптомів

"Рішення, прийняті сьогодні на комісії, – це той комплекс дій, який застосовується у всіх країнах при виникненні епідзагрози. У місті визначені сім медзакладів, які оснащені відповідним чином і мають висококваліфікованих інфекціоністів. Проведено навчання для лікарів первинної та вторинної ланки. Від початку тижня у столичних школах та дитячих садочках почали вимірювати температуру учням і вихованцям. Місто власними силами створить додаткові фільтри у аеропортах. Ми готові, і діємо відповідно до ситуації. Я закликаю всіх не сіяти паніку, дотримуватися санітарно-гігієнічних норм та бути відповідальними як за своє здоров'я, так і за оточуючих. При найменших проявах хвороби звертайтеся до свого сімейного лікаря", – наголосив Микола Поворозник.

У світі зафіксували 100 330 підтвержених випадки захворювання коронавірусом. Від хвороби померли 3408 людей. Водночас вдалося вилікувати 55 694 хворого, свідчать дані Центру системних досліджень при Університеті Джона Гопкінса.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус: у столичних лікарнях вводять нові правила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі