вівторок, 05 червня 2012 10:30

Кияни жаліються на агресивно налаштованих ворон

Кияни жаліються на агресивно налаштованих ворон
Відбиватися від птахів марно. Фото: n1.by

У столиці у дворах житлових будинків, а також на літніх майданчиках кафе та ресторанів ворони нападають на людей.

Днями на очах відвідувачів ресторану швидкого харчування "Макдональдс" на Мінській площі трапився незвичаний випадок:

"Просто біля нашого столика приземлилася ворона, яка у своїй лапі утримувала горобця. Птаха намагалася пробити дзьобом нещасну жертву. Все це відбувалося на очах маленьких дітей", - розповідає мешканка Оболонського району, очевидець події.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Морський котик пробрався до новозеландки в будинок і приліг на диван

Мешканці Солом'янського району взагалі бояться виходити у двір: на одному з дитячих майданчиків живуть дві ворони, які нападають на дорослих і дітей. Одна з ворон днями клюнула в плече двірника, який стриг траву на майданчику.

"Ворони зазвичай ведуть себе агресивно з березня по червень. Може, трохи довше. У цей період вони захищають свої гнізда. Причому не тільки свої", - сказав орнітолог однієї з приватних ветеринарних міських клінік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розлючений слон напав на українських туристів у Таїланді

За словами фахівців, зараз не варто близько наближатися до ворон, які можуть бути агресивно налаштовані. Однак якщо ви вже зазнали нападу, то бігти і розмахувати руками марно.

"Ви можете це зробити, але це марно. На вашу агресію ворона буде реагувати ще більше. Постарайтеся просто повільно відійти на безпечну відстань", - відзначили ветеринари.

Зараз ви читаєте новину «Кияни жаліються на агресивно налаштованих ворон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі