пʼятниця, 12 травня 2017 05:30

Київ офіційно розірвав партнерські відносини з Москвою

Рік тому рішенням Київради в односторонньому порядку було розірвано партнерські відносини між Москвою й Києвом.

Уряду Російської Федерації направили лист з повідомленням про розірвання всіх раніше підписаних договорів про побратимство, партнерство і співпрацю між країнами.

Документ підписав заступник Київського міського голови Володимир Прокопів.

"Відповідно до рішення Київської міської ради від 11 лютого 2016 року "Про деякі питання статусу міст-побратимів міста Києва, які розміщені на території РФ ", повідомляємо про те, що в зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, анексією АР Крим та окупацією частини території Донецької та Луганської областей місто Київ розриває в односторонньому порядку всі раніше підписані договори про побратимство, партнерство і співробітництво з містом Москва", - зазначалося в документі.

Автор: www.facebook.com
  Лист про розірвання всіх раніше підписаних договорів про побратимство, партнерство і співпрацю Києва з Москвою
Лист про розірвання всіх раніше підписаних договорів про побратимство, партнерство і співпрацю Києва з Москвою

Дія останньої програми співпраці з Москвою завершилося ще в 2013 році. Співпраці з іншими російськими містами через політичну ситуацію між державами з того часу не відбувалися.

"Ніколи не думав, що колись доведеться підписувати такі листи", - написав Прокопів у Facebook.

Публікація зібрала схвальні коментарі користувачів соцмереж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ розірвав побратимські відносини з 6 російськими містами

У лютому поточного року Постійна комісія Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування погодила проект рішення про розірвання договору оренди земельних ділянок, які у 1998 році виділели у користування посольству Російської Федерації в Україні.

"Ці земельні ділянки надані Російській Федерації у користування на 49 років. За одну гривню орендної плати на рік московити мали право будувати нове посольство, консульство та резиденцію посла, або ж здавати їх в суборенду, заставляти у банках, чи, навіть, продавати", – повідомляли в Київраді.

Ділянки розташовані у Подільському районі столиці: 0,197 га на вул. Спаській, 14, земельної ділянки площею 0,3634 га на вул. Спаській, 13-15 та на вул. Боричів Тік, 17, 19, 21 площею 0,3771 га.

Зараз ви читаєте новину «Київ офіційно розірвав партнерські відносини з Москвою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі