вівторок, 10 січня 2023 16:38

Готуємося до найгіршого – чи буде в Києві тривалий блекаут

Готуємося до найгіршого – чи буде в Києві тривалий блекаут
У Києві розгорнули понад 500 пунктів незламності. Фото:ДСНС

Ситуація з електропостачанням у Києві залишається складною. Енергетики, ремонтні бригади працюють цілодобово над відновленням енергосистеми, тому столиці вдалося перейти на планові відключення.

Але є фактори, які впливають на функціональну спроможність мережі. Наприклад, через поступове зниження температури та активізацію роботи підприємств після святкових днів продовжує зростати споживання електроенергії, розповів керівник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко в інтерв'ю ТСН.

"Столиця України – одна з головних цілей ворога. Про це свідчить навіть елементарна статистика кількості ракет та "Шахедів", якими агресор вже атакував. Велика шана нашим силам ППО. Вони ламали і ламають плани ворога залишити місто без світла, тепла і води. Спрогнозувати, скільки ще буде атак, практично неможливо. Готуємося до можливих негативних сценаріїв", – каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Києві проблеми з електропостачанням: в YASNO пояснили причину

Попко зазначив, що зараз у Києві розгорнули 482 стаціонарні пункти незламності, понад 60 пунктів ДСНС. До ініціативи президента щодо створення таких місць постійно приєднується бізнес, який облаштовує пункти незламності в торговельних центрах, аптеках, магазинах та АЗС.

"Днями в столиці відкрили ціле "Містечко незламності". Воно готово прийняти понад тисячу людей. Там є Starlink-хаб, окремі зони для навчання та викладання. Є простір для дітей, навіть окрема територія для вигулу домашніх тварин. У випадку блекауту містечко працюватиме постійно", – підсумував Сергій Попко.

Сили і засоби оборони Києва готові до можливої повторної атаки ворога з Білорусі. Навколо столиці вже є декілька рубежів оборони протяжністю майже 1 тис. км, розповів керівник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

За його словами, навколо міста побудовані надійні системи вогневого ураження противника; інженерні загородження всіх типів; протиповітряна, протитанкова оборона та всебічне забезпечення.

Зараз ви читаєте новину «Готуємося до найгіршого – чи буде в Києві тривалий блекаут». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі