пʼятниця, 20 січня 2006 19:00

Дощенту вигоріла церква "Слово життя"

Триповерхова будівля християнської церкви "Слово життя", що біля мосту Патона, несподівано спалахнула ввечері 30 грудня. Гасили її аж три години.

Свідки розповідають: пожежа на Мічуріна, 64, була настільки сильною, що від вогню парували сусідні дахи. У палаючому будинку тріскалися шибки і скло розліталося на десятки метрів. Від температури скрутило металеві швелери, які тримали дах. Другий і третій поверхи вигоріли повністю. Лише на даху дивом уціліла велика супутникова антена.

Пожежні, які приїхали на виклик, не змогли підключити шланг до гідранта у дворі церкви — той був несправним. Воду качали за квартал від місця пожежі, що забрало дорогоцінний час.

Церква мала намір готувати проповідників християнства для ісламських країн

У вівторок віруючі прийшли на згарище, аби прибрати сміття. Його вивозили кількома "КамАЗами". Експерти-пожежні кажуть: вогонь спалахнув через замикання в електропроводці.

— Господар цієї будівлі жалівся нам, що під час дощу постійно протікає черепичний дах, — розповів "ГПУ" 70-річний Григорій Буригін, який працює охоронцем по сусідству. Як відомо, 29 і 30 грудня дійсно йшов рясний і затяжний дощ.

Церкву "Слово життя" побудували на розв"язці біля мосту Патона 12 років тому. Влітку 2003-го почали зводити ще один храм, по-сусідству з нині згорілим. Церква, серед іншого, мала намір готувати проповідників християнства для ісламських країн. Керівництво молитовного дому категорично відмовилося спілкуватись із "ГПУ".

Зараз ви читаєте новину «Дощенту вигоріла церква "Слово життя"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі