пʼятниця, 23 листопада 2012 10:04

Лікарняну палату у Києві надають за ціною готельного номера

Лікарняну палату у Києві надають за ціною готельного номера
Фото: rp.mk.ua

Люкс у лікарні обійдеться в 5 тисяч за 10 днів. За цю суму пацієнтові запропонують спецменю і DVD.

Як пише газета "Сегодня", комфорт у столичних лікарнях вартує, як у хорошому готелі. За підвищену увагу лікарів, телевізори, холодильники і душ в палаті у вас попросять від 100 до кількох тисяч гривень на добу, або в середньому 3-5 тис. грн за курс лікування в 10 днів. При цьому чиновники запевняють, що палат люкс в лікарнях немає в принципі.

У главку охорони здоров'я офіційно відповіли, що палат класу люкс в медустановах, підпорядкованих КМДА, взагалі немає "у зв'язку з відсутністю як такої номенклатури", але є палати підвищеного комфорту. "Це одно-або 2-місні палати з санвузлом, холодильником, кондиціонером, телевізором, зручними меблями. Меддопомога - у межах бюджетного фінансування, незалежно від палати ", - кажуть у главку. При цьому, за якими критеріями одним виділяють комфортні палати, а іншим звичайні, в главку не уточнюють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іспанець після львівського туалету опинився у лікарні з переломами і забоями

До прикладу, на сайті лікарні № 18 (бул. Шевченка, 17) є інформація, що у відділенні гастроентерології є одно-і двомісні палати класу люкс, решта 4-5-місні. Одномісний люкс обійдеться пацієнту в 500 грн. на добу: там немає телевізора, але є окремий туалет і холодильник. За такі ж гроші можна зняти номер в готелі на бульварі Дружби народів, щоправда, ще й з телевізором, телефоном, кондиціонером, феном, банними приладдям та інтернетом.

Люкси є і на сайті лікарні № 15 (вул. Сковороди, 2). Там комфорт обійдеться приблизно у 150 грн на добу, проте, пізніше уточнили, що мова йде про одномісні палати, в яких можна розміститися за благодійний внесок. Сума внеску визначається індивідуально.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лікарні на Херсонщині відправили по 6 бюлетенів на кожного хворого

У Лікарні швидкої допомоги (Братиславська, 3) платних палат, як кажуть, немає, але є 27 палат для інвалідів ВВВ.

Харчування в люксових палатах відрізняється від звичайного лікарняного.

"Якщо на 1000 хворих їжа готується в загальному казані, то для пацієнтів платних палат, навіть якщо їх 10, готують окремо. У них така ж дієтична їжа, але більш урізноманітнена. Обов'язково м'ясо, скажімо телятину, овочі ", - сказав нам головлікар однієї з лікарень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 жертви дніпропетровського теракту досі лежать у лікарні

Разом з тим, найкращі умови - в пологових будинках. У пологових будинках № 1, 2, 6, 7, 5 є сімейні палати із двох кімнат з туалетом і душем, де можуть знаходитися і рідні породіллі. Віп-палата обійдеться в $ 300 на добу (стандартний номер в готелі відомої світової мережі приблизно на $ 100 дешевше). У вартість входять харчування, медикаменти, але бронювати заздалегідь не можна.

Зараз ви читаєте новину «Лікарняну палату у Києві надають за ціною готельного номера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі