понеділок, 15 січня 2018 23:13

У піраміді Хеопса знайшли "портал у потойбіччя"

У піраміді Хеопса знайшли "портал у потойбіччя"
В піраміді Хеопса знайшли кімнату, що могла служити порталом у потойбіччя Фото: Daily Mail

У піраміді Хеопса в Єгипті вчені виявили зал, який в уявленні давніх єгиптян міг бути порталом для відправки фараонів у потойбіччя.

30-метрову порожнину виявили за допомогою радіографії в рамках проекту Scan Pyramids. Через піраміду пропустили пучки мюонів - частинок, що виникають при зіткненні космічних променів з земною атмосферою і досягають поверхні планети. З їхньої допомогою можна визначити щільність речовини, його склад і виявити порожнечі, повідомляє Daily Mail.

Зала розташовується над Великий галереєю. Це коридор, що веде в усипальницю фараона. Приміщення не виконує ніякої практичної функції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи розкрили дві давньоєгипетські гробниці

Згідно з письменам на стінах пірамід після смерті фараон повинен сісти на трон з заліза, після чого пройти через небесну браму і піднестися до зірок на півночі.

Вчені припускають, що цей трон може бути зроблений з метеоритного заліза. Воно широко використовувалося єгиптянами для виготовлення призначених для правителів предметів.

У Єгипті в піраміді Хеопса вчені виявили потаємну кімнату, про яку раніше не було відомо. Приміщення завдовжки щонайменше 30 м. Розташоване воно над Великою галереєю - вузьким похилим коридором.

Зараз ви читаєте новину «У піраміді Хеопса знайшли "портал у потойбіччя"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі