четвер, 01 серпня 2013 14:47

У Криму проводили дивні ритуали з кіньми - археологи

На території кримського античного городища Тірітака проводилися якісь магічні ритуали з кіньми. Так вважають польські археологи, які проводили тут розкопки.

Дослідники торік виявили комплекс, який спочатку прийняли за господарський. Однак в одній із зернових ям науковці знайшли останки трьох коней різного віку. Керівник польської місії Альфред Твардецкій розповів, що в цьому сезоні головне завдання вчених - перевірити торішню гіпотезу.

"Ці коні, були, очевидно, якоюсь жертвою або були якось пов'язані з магічним ритуалом. Ми не знаємо цього напевно, але все вказує на те, що цей ритуал мав врятувати жителів Тірітаки від скіфського набігу, але, як ми знаємо, не врятував", - повідомив заступник глави польської експедиції Марчін Матера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Падінню Римської імперії посприяла "чума Юстиніана"?

У цьому сезоні на півострові зробили ще одну цікаву знахідку: кримські дослідники виявили залишки західної стіни, яка оточувала середньовічне місто Солхат (Старий Крим).

Тірітака - місто Боспорської держави. Розкопками встановлено, що Тірітака заснована греками в середині 6 століття до нашої ери як торгово-землеробський пункт. Відкриті частини оборонних стін міста, житлові будинки, виноробні, рибозасольні цистерни, господарські та побутові предмети тощо.

У 2-ій половині 4 ст. н. е. Тірітака була розгромлена, але життя в ній тривало протягом раннього середньовіччя. Місто розташовувалося в південній частині сучасної Керчі за 11 км від Пантікапея, на північному березі стародавньої морської затоки (нині, осушена частина Чурубашського озера).

Зараз ви читаєте новину «У Криму проводили дивні ритуали з кіньми - археологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі