четвер, 09 липня 2015 15:48

В Єгипті знайшли поховання "рогатого" чоловіка епохи неоліту

Під час розкопок у Єгипті археологи знайшли поховання особи з ушкодженнями стегнової кістки. Дослідники говорять, що це перший відомий такий випадок епохи неоліту в цій частині Африки. Повідомляє "Past Horizons".

Автор: A. Czekaj-Zastawny
 

Відкриття зробила група археологів з Польщі на чолі з професором Яцеком Кабачинським з Інститут археології та етнології у Познані. Вчені досліджують область Гебель-Рамла, що знаходиться недалеко від південного кордону Єгипту з Суданом, за 140 км на захід від Абу-Сімбел. Команда працює там з 2009 року і зробила кілька важливих відкриттів, у тому числі незвичайного цвинтаря новонароджених.

У цьому році, археологи відкрили ще одну частину на цвинтаря і дослідили ще 60 поховань, але на цього разу дорослих. У могилі під номером 11 знайшли поховання останків двох людей, одне з поховань було зі слідами умисного пошкодження тіла у вигляді порізів в стегнової кістки.

Археологів також зацікавило незвичайне поховання чоловіка, тіло якого було покрите уламки розбитої глиняного посуду, камінням та червоною охрою. Скелет мав видовжені стегнові кістки, а також численні переломи, що неправильно зрослися. Над його головою археологи знайшли фрагмент черепа газелі з рогами. Він, можливо, служив головним убором під час церемонії. Схожі знахідки відомі з європейського палеоліту і мезоліту. Археологи припускають, що це могила жерця, який виконував магічні обряди, можливо, пов'язані з полюванням.

Зараз ви читаєте новину «В Єгипті знайшли поховання "рогатого" чоловіка епохи неоліту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі