четвер, 11 червня 2020 09:20

Україна отримала безвіз

Україна отримала безвіз
У 2017 році Україна отримала безвіз. Фото: "5 канал"

11 червня 2017 року набуло чинності рішення Європейського Союзу про надання громадянам України безвізового режиму для короткострокових поїздок до країн ЄС і Шенгенської зони, крім Великобританії та Ірландії.

Підписання угоди про безвізовий режим України з ЄС відбулося у Страсбурзі, за присутністю п'ятого президента Петра Порошенка та голови Європейського парламенту Антоніо Таяні.

Українці, які мають біометричні паспорти, можуть приїжджати в країни ЄС з діловою чи туристичною метою або в сімейних справах на термін до 90 днів протягом 180-денного періоду протягом року. При в'їзді в Шенген, окрім біометричного паспорту, громадянам України необхідно мати підтвердження мети поїздки, місця проживання, наявність фінансових коштів, намір повернутися до місця постійного проживання, медичне страхування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українських заробітчан депортували з Польщі

У 2017-2019-х роках 9 млн громадян отримали біометричний закордонний паспорт. Якщо рахувати з 2015-го року, коли українцям стала доступна така можливість, біометрику отримали 15 млн українців.

Порошенко назвав безвіз головним досягненням України в 2017 році.

Президент України Володимир Зеленський запропонував скасувати візи для туристів з Китаю, Австралії, Нової Зеландії та арабських країн. Про це він заявив на нараді з представниками туристичної сфери, передає сайт ОП.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримала безвіз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі