четвер, 25 грудня 2014 16:25

Серед сміття археологи знайшли фрагмент браслета з менорою

Серед сміття археологи знайшли фрагмент браслета з менорою
Фрагмент браслета з менорою

Фрагмент браслета зі скла, на якому вигравірували семисвічну менору з Другого Храму, виявили ізраїльські археологи під час Хануки на розкопках в національному парку гори Кармель.

Розкопки проводяться до початку будівництва водосховища для міста Йокнеам з ініціативи національної компанії водопостачання Мекорот. На цьому місці знаходяться сміттєві ями, які були частиною великого поселення в кінці римської та на початку Візантійської епохи протягом кінця четвертого і на початку п'ятого століття нашої ери.

"Розглядаючи вміст одного з ящиків, де знаходилися сотні осколків скла, скинуті в сміттєву яму, ми виявили, на наш подив, невеликий фрагмент браслета. Природно, він був дуже брудним, але все ж вдалося розглянути символ менори, яка за переказами горить в Храмі", - розповіли археологи.

До цього три фрагменти браслета з менорою були виявлені під археологічних розкопок в Баб-ель-Хава в північній частині Голанських висот, в Баніасі, і інший браслет, який виявили кілька років тому під час розкопок в Шікмоне, Хайфа.

Зараз ви читаєте новину «Серед сміття археологи знайшли фрагмент браслета з менорою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі