понеділок, 02 березня 2020 15:10

Посеред поля відкрилися підземелля часів Першої світової війни
10

Шанці часів Першої світової виявили посеред поля
Фото: facebook.com/ASAPE1418/
Шанці часів Першої світової виявили посеред поля
Шанці часів Першої світової виявили посеред поля
Шанці часів Першої світової виявили посеред поля
Шанці часів Першої світової виявили посеред поля

У Франції виявили підземну структуру часів Першої світової війни. Її побудували з метою протистояння німецькому наступу.

До пошукової групи звернулися фермери після сильних дощів, що пройшли в кінці лютого 2020 року. Вони повідомили, що їх землі провисли. Після 2-годинної очистки, група відкрила доступ до французького укриття, яке запечатали по завершенню війни. Провисання ґрунту виникло внаслідок розламу даху в центрі, повідомляє The British Grenadier Bookshop.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На аукціон виставили копію літака армії ЗУНР

Знахідка розташована на глибині 2,5 м. Являє собою кімнату 3,5 на 2,4 м. через яку проходить галерея довжиною у 5 м. Дослідники зазначають, що вона зафіксована на картах 1915 та 1916 років. Носить ім'я підполковника, який загинув від осколкового поранення у голову 25 травня 1915-го. Поруч з укриттям розташовувалась перша французька лінія, яку німці називали Unterstandsgraben - приховані траншеї. Ліс, що розташований поруч називали Schutzenwald - ліс стрільців.

У шанцях виявили різноманітні солдатські речі, зокрема гранати, пляшки із алкоголем та звичайний посуд.

Показали фото Київського військового шпиталю часів Першої світової війни. Очолював його відомий лікар Володимир Бушуєв. В установі лікувалися та проходили реабілітацію кияни та жителі Російської імперії, які отримали поранення на полі бою.

Зараз ви читаєте новину «Посеред поля відкрилися підземелля часів Першої світової війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі