понеділок, 27 квітня 2020 15:05

Відкопали давню бойову палицю

Відкопали давню бойову палицю
У Німеччині знайшли бойову палицю віком 300 тис. років. Фото: Alexander Janas

У Німеччині знайшли метальну палицю віком 300 тис. років.

Археологи з Тюбінгенського університету та Центру Сенкенберга виявили її в озерних осадах на північному заході країни, повідомляє Arceology.

Знахідка показує, що гейдельбергзька людина - вимерлий вид людини прямоходячої - використовувала комбінацію метальних палиць та звичайних і метальних списів.

Дерев'яна палиця вирізана з ялини. Вона має довжину 64,5 см, діаметр 2,9 см і вагу 264 г. Під час польоту така палиця обертається навколо центра ваги. Це допомагає підтримувати пряму, точну траєкторію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, що брали із собою на поле бою воїни 3 тис. років тому

"Метальні палиці є ефективною зброєю на різних відстанях і можуть використовуватися для вбивства і поранення птахів або кроликів, або для ведення полювання на більшу здобич, наприклад, на коней, які були вбиті у великій кількості на березі озера Шенінг", - повідомив дослідник Хорді Серанджелі.

На дні озера ще виявили останки лебедів і качок.

Міністерство туризму та старожитностей Єгипту показало нові відкриття із Саккарського некрополя священних тварин. Найважливішими з них називають прикрашену гробницю і схованку з муміями тварин та птахів.

Зараз ви читаєте новину «Відкопали давню бойову палицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі