неділя, 05 липня 2020 03:13

Окупанти поновили незаконні розкопки в Херсонесі

Окупанти поновили незаконні розкопки в Херсонесі
В Криму поновили розкопки. Фото: "Главком"

В окупованому Криму російські археологи відновили незаконні розкопки на території музею-заповідника "Херсонес Таврійський".

Розкопки проводяться з ініціативи підконтрольної окупантам патріаршої ради з культури і при фінансовій підтримці фонду "Моя історія", повідомляє "Новий Севастополь".

"Метою дослідження території є створення карти археологічних зон, які згодом будуть музеєфіковані і увійдуть до складу проєкту, також включає в себе музей античної, візантійської культури і музей християнства. Наше завдання - врахувати в майбутньому плані комплексу, який потребує дбайливої консервації, пам'ятки давньої культури, так і відповідно до світового досвіду створити необхідні умови для демонстрації знахідок прямо в місці їх знаходження", - повідомив "голова" ради фонду Іван Єсін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У стародавній фортеці відновили міст і дах вежі

Розкопки розпочали в цьому році, але призупинили через пандемію коронавірусу.

Кримський півострів протягом багатьох століть був місцем проживання для багатьох племен та народів. З давніх давен люди будували тут житло та масивні фортифікаційні укріплення для захисту.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти поновили незаконні розкопки в Херсонесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі