понеділок, 27 липня 2020 04:15

Виявили загублене місто-державу

Виявили загублене місто-державу
У Туреччині знайшли давнє місто. Фото: АА

На кордоні Сирії та Туреччини археологи виявили залишки стародавніх споруд.

Дослідження показали, що будівлею був великий і розкішний палац. Тут виявили відбитки царських печаток і дві глиняні клинописні таблички, повідомляє Daily Sabah.

"Все це не залишило місця для сумнівів в тому, що Ойлум Хойюк був великим і важливим адміністративним центром стародавнього царства, щонайменше, в бронзовому столітті. Відкриття монументальних споруд, таких як палац, і письмових документів поступово перетворює Ойлум Хойюк в дуже важливе в історії даного регіону місце", - каже професор Атілла Енгін з Університету Газіантепа.

У місті перетиналися торгові шляхи. Саме тут закінчується Анатолійське плато і починається Сирійська рівнина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Натрапили на печатку для документів, якій 3 тис. років

Ойлум Хойюк - це загублене місто-держава, згадки про який зустрічаються в багатьох письмових джерелах. Вчені планують повторно вивчити артефакти, які знаходили тут протягом останніх десятиліть. Можливо, це дозволить пролити нове світло на історію загубленого міста.

У Туреччині археологи знайшли камінь зі згадкою про військову перемогу. Напис зроблений стародавньою мовою. У тексті вказано про поразку царства Анатолії, яке існувало приблизно 3 тис. років тому.

Зараз ви читаєте новину «Виявили загублене місто-державу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі