середа, 28 березня 2018 10:50

На території козацької Січі виявили скіфський могильник

На території козацької Січі виявили скіфський могильник
Археологи знайшли неушкоджений могильник скіфів. Фото: khersondaily.com

Скіфський могильник знайшли археологи національного заповідника "Хортиця" на території колишньої Кам'янської Січі у селі Республіканець Бериславського району Херсонської області.

Могильник виявився неушкодженим. Раніше його не розкопували. Він належить до Консуловського скіфського городища, що існувало на цій землі в останніх століттях до нашої ери, повідомляє khersondaily.com.

На місці Кам'янської Січі було кілька поселень. У ІІІ ст н.е. на місті скіфського виникло поселення черняхівської культури. З ХІ по ХІІІ ст. існувало поселення Київської Русі. Тут мешкали бродники, які перевозили людей та вантажі через річку. У XVII ст. виникло поселення, в якому разом жили мусульмани та християни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коштовна випадковість: сенсаційні археологічні знахідки в Україні

1709-го запорізькі козаки заснували Кам'янську Січ. Вона була на цьому місці протягом 1709-1711 років та 1728-1734 років.

Від січі збереглись залишки козацьких куренів, Січова площа, виробничі майстерні, козацький цвинтар.

У селі Віліне Бахчисарайського району Криму археологи виявили ворота до скіфської фортеці. Виявили залишки ворітної вежі, оборонного валу та ділянку кам'яної обкладки.

Зараз ви читаєте новину «На території козацької Січі виявили скіфський могильник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі