четвер, 05 жовтня 2017 23:13

Як у давнину варили пиво

Як у давнину варили пиво
Напій готували з винограду й рису. Фото: Sonny Bolt

У давнину люди пили напої з забродилих фруктів, злаків, бульб, деревних смол, меду та спецій.

Соціальне та релігійне життя часто оберталося навколо певного алкогольного напою в минулому. В Африці це було пальмове вино та пиво. Виноградне вино або ячмінне пиво на Близькому Сході. Рисове пиво на сході Азії. Кукурудзяна чи какао чича в Америці, повідомляє Ancient Origins.

Біомолекулярна археологія дозволяє нам відкрити історію напоїв наших предків та відтворити їх. Важливе значення для цього має керамічний посуд. Він досі зберігає частки рослинного походження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли загублене місто

Пиво почали вперше готувати в селі Цзяху в Китаї. Його варили з дикого винограду, меду та риса. Ці інгредієнти були змішані в гончарних банках з високими горловинами. Напій часом називають "неолітичним коктейлем".

Пиво було створено в епоху, коли рослини і тварини почали одомашнювати. Він став символом зародження китайської цивілізації.

Давні китайці приносили в жертву військовополонених. Їх готували, використовуючи як рабів. Жертвопринесення були популярні за часів династії Шан. Це перша історично підтверджена китайська династія.

Зараз ви читаєте новину «Як у давнину варили пиво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі