середа, 17 вересня 2014 10:07

Для припинення революції в США прийняли Конституцію 227 років тому

227 років тому цього дня було прийнято Конституцію США.

Автор: newsfiber.com
 

17 вересня 1787 року в Філадельфії Конституційний конвент розробив і прийняв Конституцію США.

Учасники Конвенту, формулюючи положення Конституції, ставили перед собою три головні політичні цілі: зупинити подальший розвиток революції, створити міцну державу на федеративній основі, надійно захистити і гарантувати приватновласницькі права.

В текст Конституції не включили положення, що гарантують політичні, особисті та процесуальні права громадян.

У фундамент конституційної системи американської держави покладено три основних правових принципу: поділ влади, федералізм і судовий конституційний нагляд.

Конституція США — найстаріший і найкоротший в світі основний закон. Вона складається з преамбули та 7 статей, і з деякими змінами (27 поправок) діє до теперішнього часу. Для своєї епохи вона була видатним демократичним і революційним документом.

"Батьки-засновники" виробили документ, що зробив історичний вплив на конституційний розвиток багатьох держав світу, на становлення і розвиток таких демократичних інститутів, як народний суверенітет, народне представництво, парламентаризм.

Оригінал Конституції США зберігається в Національному архіві США у Вашингтоні, де він виставлений для огляду в спеціально обладнаній вітрині разом із Декларацією незалежності. А на честь цієї події, яка сталася в 1787 році, в США встановлено свято — День Конституції та Громадянства в США.

Зараз ви читаєте новину «Для припинення революції в США прийняли Конституцію 227 років тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі