понеділок, 15 лютого 2021 10:39

Лікар Комаровський розповів, як правильно чхати
3

Слід із дитинства вчити дітей правильно чхати. Під час пандемії Covid-19 особливо важливо прикривати ніс і рот, а не перекривати дихальні шляхи.

Саме при чханні вірус поширюється найінтенсивніше. Це ідеальні умови для розсіювання крапель слизу в просторі та їх осідання на побутових предметах, розповів педіатр Євген Комаровський в Instagram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Могли проср*ти все, що тільки можна" - Комаровський про російську вакцину

"Теоретично інтенсивний потік повітря для того і робиться, щоб вивести частинки, які заважають, за межі дихальних шляхів. Але вихід перекрито, а куди ж подітися? У кращому випадку струмінь повітря повертається в носоглотку, у гіршому — потрапляє в пазухи носа і євстахієву трубу, у багато разів підвищуючи ризик розвитку синуситу, трахеїту чи отиту", - написав лікар.

Фото: instagram.com/doctor_komarovskiy

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрата нюху під час коронавірусу: Комаровський пояснив небезпеку симптому

Протизапальні засоби можуть полегшити зовнішні симптоми коронавірусу. Але загалом вони ніяк не вплинуть на саму хворобу, її тяжкість і внутрішній перебіг.

Зараз ви читаєте новину «Лікар Комаровський розповів, як правильно чхати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі