пʼятниця, 27 березня 2020 13:18

Військові розповіли про мобілізацію резервістів на боротьбу з коронавірусом

Військові розповіли про мобілізацію резервістів на боротьбу з коронавірусом
Військові розповіли про мобілізацію резервістів на боротьбу з коронавірусом. Фото: pixaboy.com

У мережі з'явилася інформація про те, що військкомати розпочали оповіщення резервістів бригад територіальної оборони для боротьби з коронавірусом, причому платити за це держава не буде.

Військові в коментарі "Армія Inform" розповіли, чи це правда.

За словами начальника Одеського обласного терцентру комплектування та соціальної підтримки полковника Євгена Борисова, контрольне оповіщення резервістів справді проводилося. Все було зроблено відповідно до Постанови КМУ "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19" та розпорядження командувача Сухопутних військ щодо тимчасового зупинення заходів призову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецбригади медиків тестуватимуть на коронавірус удома

"В Україні введено режим надзвичайної ситуації через поширення коронавірусу. В разі оголошення надзвичайного стану в державі ми будемо викликати резервістів, але не всіх – необхідну їхню кількість для виконання завдань було визначено командуванням, – розповів полковник Євген Борисов.

Для Одещини – це до 400 резервістів, які входять до підрозділів місцевої тероборони.

Борисов наголосив, що в жодному разі не йдеться про те, що резервістів залучатимуть до протиепідеміологічних заходів. У разі потреби вони виконуватимуть завдання, визначені чинним законодавством. Зокрема, це охорона та оборона важливих об'єктів і комунікацій.

На цей час кожен із них отримає відповідне грошове забезпечення, харчування, спорядження та засоби індивідуального захисту.

Штаб із ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації має намір переглянути карантинні заходи.

Зараз ви читаєте новину «Військові розповіли про мобілізацію резервістів на боротьбу з коронавірусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі