понеділок, 05 лютого 2018 15:45

У МОЗ розповіли, як боротимуться із самогубствами

У МОЗ розповіли, як боротимуться із самогубствами
Україна є однією із 25 країн світу з найвищими показниками суїцидів. Фото: 5 канал

Міністерство охорони здоров'я у партнерстві з громадськими організаціями ініціює проект "Лінія життя. Україна". Його суть – створення національної телефонної гарячої лінії для емоційної підтримки українців та запобігання самогубству.

Про це відомство написало на своєму офіційному сайті.

"Ситуація щодо самогубств у нас є вкрай тривожною: Україна є однією із 25 країн світу з найвищими показниками суїцидів, водночас, наші показники є одними із найвищих у Європі. Воєнний конфлікт на Сході країни посилює емоційну кризу", - йдеться у повідомленні.

Саме тому в.о. міністра охорони здоров'я доктор Уляна Супрун ініціювала створення проекту "Лінія життя. Україна".

"Самогубство – це трагедія, яка стосується не лише однієї людини, а й рідних і усього народу. Формуючи розуміння проблем цих людей та налаштованість їм допомогти, можна реально запобігти самогубству. Я дуже вдячна громадським організаціям, які сьогодні працюють разом задля порятунку українців", – зазначила доктор Уляна Супрун.

Очолив проект Піт Шмігель, українець за походженням, міжнародний експерт і колишній генеральний директор громадської організації "LifelineAustralia" – гарячої лінії, яка щороку надавала емоційну підтримку понад 1 млн австралійців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ: Старший син Фіделя Кастро вчинив самогубство

Наразі учасники проекту розробляють оперативний план і співпрацюють з міжнародними доноськими співтовариствами щодо можливих форм підтримки.

В середньому в Україні чоловіки майже в п'ять разів частіше йдуть з життя, ніж жінки. Сильна стать особливо схильна до суїцидальних настроїв з 30 до 34 років, і її представники в цьому віці зводять рахунки з життям у шість разів частіше, ніж жінки. Хоча подібні гендерні тенденції спостерігаються в усьому світі. Варто також зазначити, що чоловіки трохи старше 30-ти в Україні в два рази частіше скоюють самогубства, ніж в ЄС.

Зараз ви читаєте новину «У МОЗ розповіли, як боротимуться із самогубствами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі