вівторок, 13 лютого 2018 13:16

У кафе п'ять людей заразилися сальмонельозом

У кафе п'ять людей заразилися сальмонельозом
У кафе "Де Густо" п'ять людей заразилися сальмонельозом. Фото: novosti-n.org

12 лютого в Миколаєві зафіксували п'ять випадків захворювання на сальмонельоз. Усі ці люди їли їжу в кафе "Де Густо", яке знаходиться на вул. Будівельників, 3б.

Про це повідомляє видання "Новости-N".

Усі хворі госпіталізовані в Миколаївську обласну інфекційну лікарню. В кафе провели дезінфекцію. Взяті проби на аналізи страв і води, перевірені співробітники та їхні контакти. Результати аналізів поки не відомі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти назвали причину подорожчання ліків

Сальмонельоз – інфекційне захворювання, що вражає органи шлунково-кишкового тракту. Збудником сальмонельозу є бактерії роду сальмонела. Для хвороби характерний тяжкий перебіг, а ризик зараження хворобою досить високий.

В Одеській області зафіксували агресивний вид вірусу кору B3. Він провокує ускладнення та високий рівень захворюваності серед населення.

"Важка ситуація з кору ускладнюється тим, що в регіоні генотип вірусу відрізняється від усієї країни. Для нас надважливо, щоб максимальна кількість людей зробила щеплення. Взагалі, у травні 2017 року охоплення імунізацією становило лише 20 відсотків. Ми провели широкомасштабну інформаційну кампанію: ефіри, прес-конференції, робота в районах, у закладах освіти. Відтак, ми довели колективний імунітет до 93 відсотків. Зараз ми чекаємо ще додатково 9000 доз вакцини", - зазначив Степанов.

Зараз ви читаєте новину «У кафе п'ять людей заразилися сальмонельозом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі