пʼятниця, 30 березня 2018 08:50

Унікальний замінник людської шкіри українці можуть отримати безкоштовно

Унікальний замінник людської шкіри українці можуть отримати безкоштовно
Невеликий шматок матеріалу коштує від $10 тис. до $12 тис., але українцям надається безкоштовно. Фото: кадр з відео.

Безкоштовно отримати унікальний замінник людської шкіри для реконструктивних пластичних операцій може будь-який пацієнт України, який цього потребує, повідомляє "Голос Америки".

Завдяки благодійній допомозі із США на суму $1,6 млн українці можуть безкоштовно отримати штучну шкіру для лікування опіків та травм. Ініціатором цієї програми є американський лікар, керівник американсько-українського соціального проекту Геннадій Фузайлов. Сім років американський професор надає безкоштовну допомогу обпеченим дітям в Україні і запроваджує програму профілактики дитячих опіків.

Штучна шкіра може стати рішенням як для дітей з опіками, так і для військових з травмами. Невеликий шматок матеріалу коштує від $10 тис. до $12 тис., але українцям надається безкоштовно. Основною умовою є медичний висновок і фото травми. Українські лікарі опановують нову техніку лікування, у чому їм допомагають американські колеги в рамках Всеукраїнського проекту "Проти опіків".

"Я хочу всім повідомити, що цей продукт доступний безкоштовно. І важливо, щоб розподіл матеріалу проводився якнайбільш прозоро і відкрито, щоб жодна його частинка не була продана", – каже Геннадій Фузайлов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ запустить "гарячу лінію" з питань медреформи

Геннадій Фузайлов також просить українців контактувати з ним через його сторінку у Facebook: "Мої координати відкриті, мені важливо, щоб люди повірили, що це – не блеф, що це реально, і я відповім на всі запитання".

Сто безкоштовних операцій планують провести провідні офтальмологи бійцям, що отримали травми у зоні АТО.

Зараз ви читаєте новину «Унікальний замінник людської шкіри українці можуть отримати безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі