вівторок, 21 травня 2019 16:00

Вчені з'ясували неочікуваний вплив кави на бактерії

Вчені з'ясували неочікуваний вплив кави на бактерії
Кава покращує перистальтику кишківника. Фото: fakty.com.ua

Науковці американського Техаського університету виявили, що кава позитивно впливає на кишківник. Вона підвищує рухливість м'язів і пригнічує ріст бактерій.

Виявили це під час досліджень на гризунах. Їм давали звичайну каву і без кофеїну протягом 3 днів, пише EurekAlert!.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про "побічну дію" авокадо

Упродовж цього часу стежили за змінами у мікробному складі фекалій гризунів. Загальна кількість бактерій зменшувалася. Крім того, вплив 1,3% і 3% розчином кави пригнічував ріст кишкових мікроорганізмів у чашках Петрі.

Після вживання кави у щурів покращувалося травлення. Кава без кофеїну мала схожий ефект, що й звичайна.

Дослідники переконані, що напій буде корисним під час лікування післяопераційного закрепу і кишкової непрохідності. Та потрібно провести додаткові дослідження.

"2016-го каву вилучили з переліку потенційно канцерогенних сполук і внесли до списку речовин із протипухлинною дією. Нині каву визнають елементом здорового раціону" - каже в.о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Зараз ви читаєте новину «Вчені з'ясували неочікуваний вплив кави на бактерії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі